Avokádó

Gyökerek

2014. december 06. Kopikám

Én lennék a legboldogabb, ha mai bejelentkezésemkor villogó breaking news! körítéssel zigótáink állapotának gyökeres változásáról számolhatnék be. Gondolom, a felütésből nyilvánvaló, hogy nem ez a helyzet. Legalábbis véleményes.
A tanácstalan téblábolás közben persze gondolatpászmák miriádjai cikáznak az ember fejében, pont mintha egy első pocaklakóját dédelgető, minden apró jelre veszettül kattogni kezdő kismama lenne.
Szögezzük le: történetünk főszereplői nem egy kívánt, szándékolt nász gyümölcsei. Valahol messze, egy feltehetőleg mexikói vagy - a Lidli beszerzési politikáját ismerve - mediterrán vidéken, bajuszos földmívesek és földmívesnők erőfeszítéseinek köszönhetően talált egymásra bibe és porzó. Alig pár hónap békés napfürdőzés után kérges és szurtos kezek dúlták fel a paradicsomi idillt, durván ácsolt ládákba, majd kamionokra rakták őket, mielőtt még annyit tudtak volna mondani, hogy bú vagy bá. Ilyen drámai előzmények után persze én is csesznék gyökerezni.
A mélylélektani aspektus mellett persze az is egyfajta mentség lehet a tetszhalotti állapotra, hogy itten a panelban nem kimondottan szubtrópusi a klíma. Próbaképp áthelyezem őket a fűtéscső mellé, hátha tényleg csak kényeskedésből vonakodnak életjelet adni.

dscf1778.JPG

Műsorunk végén következzék a játék; felkérem a lelkes olvasótábort, hogy tippeljék meg, a képen gyökérkezdemény vagy csak egy rothadó növényi rettyanat látható! A helyesen tippelők új posztot kapnak. A helytelenül tippelők is.

A bejegyzés trackback címe:

https://avokadotnevelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr766961603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása